Wij vervagen onnodige grenzen tussen vakgebieden.

Tussen bestuurders en professionals. Tussen inhoud en proces.

Omdat datagedreven werken multidisciplinair is.

Data Science & Analytics

Analytics is de ontdekking, interpretatie en communicatie van betekenisvolle patronen in gegevens en het toepassen van die patronen op effectieve besluitvorming. Het omvat zowel de traditionele Business Intelligence en statistisch onderzoek, als geavanceerdere methoden zoals data science, machine learning, cognitive computing en deep learning.

Analytics stelt jouw organisatie in staat de dienstverlening te personaliseren, processen te automatiseren en risico's te detecteren.

Samen met de experts en professionals in jouw organisatie creëeren we hiervoor visuele verhalen, zodat het abstracte concreet wordt.

Daarna gaan we aan de slag met de data. Afhankelijk van de grootte van dit project doen we dit alleen of samen met partners en/of interne medewerkers. De CRSIP-DM methodologie is hiervoor meestal een goed handvat.

Data Governance &
- Management

Data is de grondstof voor Analytics. Data in de vorm van tabellen, databases, documenten, beelden en video's. Zonder data van bekende kwaliteit en beschikbaarheid is Analytics niet mogelijk.

Analytics is dus veel meer dan data scientisten loslaten op data om leuke inzichten te verkrijgen. Het adequaat, effectief en legitiem organiseren en beheersen van de gegevensstromen die nodig zijn voor Analytics is complexe materie.

Wij helpen je met het op orde krijgen van jullie gegevenshuishouding, zodat data scientists zonder zorgen aan de slag kunnen. Hiervoor gebruiken wij vaak de Data Management Maturity scan. In deze scan beoordelen we de volwassenheid op gebied van data strategie, governance, architectuur, kwaliteit, operations en ondersteunende processen. We kijken hierbij naar de technische, procesmatige en organisatorische aspecten.

We doen geen hit-and-run, na de maturity scan helpen we je met de concrete projecten die jullie gegevenshuishouding gaan verbeteren.

Implementatie & Veranderen

Er zijn talloze voorbeelden in de publieke sector van succesvolle initiatieven van Analytics. Ondanks de populariteit, zijn er nog veel vragen over hoe je Analytics nu succesvol toepast. Vragen over hoe je analytics inpast in de al bestaande praktijk van (medisch) wetenschappelijk onderzoek, Business Intelligence of het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Elke Data Science of Analytics innovatie die in gebruik genomen wordt, is naast een technisch hoogstandje ook een veranderkundige uitdaging. Hoe zorg je dat professionals de uitkomsten van het algoritme vertrouwen? En hoe standaardiseer je de productie en beheer van analytische modellen?

Wij helpen je met de culturele, procesmatige en IT aspecten van deze verandering. Dit is pionierswerk. We gebruiken hier onze eigen frameworks, en die van samenwerkende collega's, om de verandering vorm te geven.